Theoretische Hulp

Voor zover ik weet, kun je jezelf niet volledig leren een nummer te maken. Muziek maken is een ding, maar opnemen, mixen en masteren horen daar ook bij. Het is geen toeval dat er een hoop professionals zijn die er hun brood mee verdienen. Om naar een professioneel niveau te groeien heb je tijd en hulp van anderen nodig. Maar, om mee te beginnen kun je ook wat passieve hulp inschakelen.

Dit is waarom ik wat theoretische hulp heb.

Inmiddels al een paar jaar terug was ik aan het oriënteren op het gebied van muziek opnemen. Helaas ben ik niet zover gekomen, maar ik heb nog wel een boek liggen met een hoop nuttige informatie. Het boek heet ‘Modern Recording Techniques’ – de 7e editie door David Miles Huber. Dit boek heeft meer dan 600 pagina’s die een hoop nuttige dingen vertellen, van basics naar praktische tips. Tot dusver heb ik nog maar een paar hoofdstukken gelezen, maar het heeft me al een hoop geleerd. Belangrijke hoofdstukken uit het boek zijn:

Modern Recording Techniques
Modern Recording Techniques
 • Sound and hearing
 • Studio acoustics and design
 • Microphones: design and application
 • Digital audio technology
 • Digital audio workstation
 • MIDI and electronic music technology
 • The art and technology of mixing
 • Signal processing
 • Noise reduction
 • Monitoring
 • Mastering

All deze informatie zou me een hoop basis kennis op moeten doen en helpen met het maken van mijn eerste nummer.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *