Fantoom Problemen

Als je mijn Instagram pagina eens bekeken hebt, heb je mogelijk gezien dat we met de band Devotion (waar ik in zit) worship hebben mogen verzorgen afgelopen zondag. Het leek me een goed idee om eens een kijkje te nemen naar een technisch probleem wat we die avond tegen gekomen zijn. Fantoom voeding voor microfoons en onze JamHub monitoring. 

Sinds een poosje hebben we met Devotion een JamHub gekocht, zodat we ieder onze eigen monitor mix in kunnen stellen. Zo zijn we niet afhankelijk van de geluidsman voor onze mix, waar we soms ook monitor speakers moesten delen. De JamHub was voor ons de ideale oplossing en met een beetje onderzoek hadden we ook uitgevogeld hoe we het live konden gebruiken. Met behulp van DI boxen en splitters, splitsen we het signaal van onze instrumenten en microfoons splitsen; éen voor de JamHub en éen voor de PA.

Nu hebben we een akoustisch drumstel en als iedereen met een koptelefoon of oortjes in zit, zijn het drumstel en publiek soms moeilijk te horen. Daarom hebben we twee microfoons; éen voor het drumstel en éen voor het publiek. Deze microfoons werken op fantoom voeding om iets uit te kunnen versterken. Nu zijn we er al op de harde manier achter gekomen dat je niet op zowel de JamHub als de PA mixer de fantoom voeding aan kan zetten. Hier kan de JamHub in ieder geval niet tegen (de microfoon ingang gaat stuk). Dus, wat doe je dan? Dan zet je de fantoom voeding alleen op de JamHub aan. Alleen nu hebben de DI’s geen stroom meer, maar gelukkig kunnen deze op een batterij werken. Opgelost dus!

Niet helemaal helaas. Als we deze opstelling gebruiken in combinatie met een Shure Beta 58 microfoon, klinkt deze microfoon heel erg blikkerig. Zodra de link-out van de DI box los gaat, klinkt hij weer goed. Ook als je de fantoom van de JamHub uitschakelt klinkt de microfoon weer goed. Andere microfoons klinken wel weer goed, wat wel een beetje raar is.

Helaas kan ik geen antwoord geven hoe het opgelost kan worden, want we zoeken nog een oplossing. Maar zodra ik die weet, laat ik het weten.

Stay in tune!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *