Gear Praten

Dus, wat is muziek maken zonder gear? Voor zover ik weet is dat nogal lastig. Deze keer gaan we dus kijken naar wat voor gear ik al heb om te gebruiken, van instrumenten tot microfoons en zelfs software. Ik zal een aparte pagina maken waar lijst met alle gear komt te staan en misschien ga ik zelfs review of uitleg posts maken per stuk.

Laten we eens kijken naar wat er is.

Tot dusver heb ik een aantal instrumenten zelf verzameld en leen ik er een paar van familie. Als je een instrument koopt, onderzoek ik altijd voordat ik het correcte instrument koop wat in mijn budget past. Langzaam hoop ik de collectie uit te breiden om een eigen thuis studio te maken met alles wat een muzikant zou willen hebben. Binnen de beperkingen natuurlijk 😉

 • Basgitaar: Ibanez SR300
 • MIDI keyboard: M-Audio Keystation 88es
 • Semi-akoestische gitaar: Charvel 625D TTSB – Geleend
 • Basgitaar: Dean, model unknown, but it looks like an Edge 09 – Geleend

Andere instrumenten:

 • Clarke Tin Whistle (D tuning)
 • Menil Shaker SH4BK

En dan hebben we ook nog de apparatuur om muziek daadwerkelijk op te nemen. Tot nu toe heb ik de minimaal benodigde apparatuur, maar we kunnen vanuit hier verder kijken naar wat we nodig hebben.

 • Audio Interface: M-Audio Fast Track Pro
 • Speakers: Philips MFB (Motional Feedback) 541
 • Microfoons:
  • MXL 550 (condenser)
  • MXL 551 (condenser)
 • Software: Cubase Elements 8

Los van de instrumenten en studio gear, hebben we kabels, standaards, etc. Maar dat is voor nu te veel detail.

Stay tuned!

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *