Geestelijk Opladen

Vorig weekend was het pinksterweekend. In Nederland is er tijdens dit weekend een Pinksterconferentie van Opwekking. Dit jaar was ik hier ook te vinden, net als vorig jaar. Opwekking is gezellig, inspirerend een bijzondere ervaring. In Nederland is een vrijheid van religie en daar ben ik heel blij mee, want dat is helaas niet overal zo. Echter zijn er veel mensen die niet geloven in God en is het dus bijzonder om met tienduizenden christenen samen te zijn en het pinksterfeest te vieren. En er is muziek! Een prachtige manier om God te aanbidden en inspiratie op te doen voor nieuwe muziek. En uiteraard ook spieken naar alle techniek die er bij komt kijken natuurlijk. 😉

Op Opwekking heb ik een aantal artiesten gezien, waaronder The Shiyr Poets, Reyer, I Am They en natuurlijk de Opwekking band. Het is erg mooi om deze artiesten zo gepassioneerd muziek te zien maken. Dit geeft mij ook passie om muziek te maken. Ook heb ik een seminar bijgewoond van Brian Doerksen (The Shiyr Poets), wat ging over de invloed van muziek en aanbidding in het uitleven van Jezus. Hij vertelde over hoe muziek deel maakt in zijn leven en over psalmen die nog steeds belangrijk zijn in het streven naar leven als Jezus. Psalmen worden vaak weg gelaten of niet gezongen, omdat er bijvoorbeeld klaagliederen of minder vrolijke psalmen tussen zitten. Brian zegt echter dat het belangrijk is om ook psalmen te zingen, zoals Jezus dat waarschijnlijk ook gedaan heeft. Een goed punt en inspirerend om zelf ook mee te nemen in het maken van muziek. Dit betekent natuurlijk niet dat we alleen maar dit soort muziek hoeven te zingen!

Opwekking is ook een goede plek om los te komen van je dagelijkse, drukke leven. Dit is natuurlijk iets wat het altijd goed doet. Ook is het erg fijn om zoveel bezig te kunnen zijn met geloof bezig te zijn. Opwekking is een aanrader als je jezelf spiritueel wil opladen met een hoop gezelligheid!

Stay in tune!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *