Eerste Nummer Project Update #1

2 weken verder is er weer een stukje meer opgenomen voor het eerste nummer (cover) project. Vorige week was het helaas een beetje druk (iets met een huis kopen dat veel tijd neemt), dus vandaar geen post. Vandaag een update over de status van de cover en de dingen die ik nog tegen gekomen ben. De volgende dingen ben ik tegen gekomen:

  • De gitaar partij zoals die opgenomen was, is nog niet helemaal af. Ergens mist een stukje, wat ook meteen anders is dan de rest. Dit moet dus nog een keer opgenomen worden.
  • De piano partij is een stuk verder opgenomen (gemaakt met MIDI). Wat meteen opviel is dat een stuk leuker is om meerdere instrumenten te horen. Sinds er voornamelijk alleen gitaar opnames waren gedaan, hoor je ook alleen gitaar. Maar dat is nu anders en dat maakt het ook een stuk leuker!
  • De piano partij is anders op de bladmuziek dan in het echte nummer. Of ik moet heel slecht horen, dat kan ook natuurlijk. Maar het lijkt er op dat sommige stukken van het nummer qua piano afwijken met de bladmuziek die ik gekocht heb.
  • In het nummer zitten 2 stukken waar een bas partij gespeeld wordt. Dit is waarschijnlijk een synthesizer die een erg constant volume heeft, maar ik ga deze opnemen met de basgitaar. Dit is leuker en leerzamer om te doen en de basgitaar is mijn ‘hoofd’ instrument, dus dat moet wel lukken toch? 😉
  • Ook zit er nog ergens een stukje synthesizer, maar die houd ik voor nu even op de achtergrond.
  • Het is handig om het originele nummer in te laden in een aparte track. Deze zet je op mute en als je hem wilt horen kun je hem van mute af halen of op solo zetten. Handig om het te luisteren naast je eigen opnames. En zo heb ik ook gehoord dat ik nog wat stukken mis.

Hopelijk kunnen we de opnamen met enig tempo voortzetten, zodat alle partijen opgenomen zijn. Dan kunnen we gaan kijken naar het mixen!

Stay in tune!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *