Let The Mix Begin

De afgelopen tijd is er niet veel gebeurt met de cover, maar ik ga het weer meer op pakken. Ik ben begonnen met het mixen van de cover, al heb ik nog geen tweede stem opgenomen. Los daarvan klinkt het eigenlijk al aardig, maar kan het nog beter klinken als ik het goed in elkaar gemixt krijg. Dat brengt wel wat uitdagingen met zich mee…

Allereerst weet ik nog bijna niets af van het maken van een mix. Daarnaast ben ik er achter gekomen dat ik niet weet wat voor effecten ik op bijvoorbeeld de zang kan plaatsen. Uiteindelijk zal er nooit een ‘gouden effecten set’ zijn voor de vocals, maar er zullen allicht gangbare richtlijnen zijn. Van een andere muzikant heb ik begrepen dat het helpt als je op het eindsignaal (stereo) een lichte compressie zet. Dit laat alle signalen al een beetje mengen met elkaar, maar dit zal ik zelf nog moeten proberen. Verder weet ik dat je op vocals vaak de effecten reverb (echo) en compressie ziet. Deze zal ik dan ook toepassen op de vocals, maar moeten we nog wel even proberen welke instellingen daarvoor het beste passen.

Verder zijn de Philips speakers weer terug naar hun originele gebruik en heb ik als vervanging een mooi setje monitor speakers aangeschaft. Namelijk twee maal een KRK Rokit 6. Je merkt meteen dat het ontwikkeld is als een vlakke monitor, want een film klinkt ook heel vlak (al geprobeerd). Maar dat is natuurlijk precies het idee van goede monitor speakers. Laten we hopen dat ik ze goed kan gebruiken bij het mixen!

Stay in tune.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *